Frans

Zeven vaak voorkomende examenfouten in het Frans. (deel 2)

Catherine licht zeven vaak voorkomende examenfouten in het Frans toe!



Welkom bij WeZooz Academy

Je bekijkt een gratis preview van deze lesvideo.
Meld je aan, probeer gratis om meer te zien of koop meteen toegang.

Gratis proberen Aanmelden Bekijk tarieven

Zeven vaak voorkomende examenfouten in het Frans. (deel 2)



Vaak voorkomende examenfouten in het Frans

In een andere lesvideo legt Catherine 10 vaak voorkomende examenfouten uit. Helaas zijn er nog enkele vaak voorkomende examenfouten. Gelukkig is Catherine daar om jullie verder te helpen. Zij licht nog zeven andere vaak voorkomende examenfouten toe. Na het bekijken van deze lesvideo kunnen jullie op je beide oren slapen. Hier ga je geen fouten meer op maken. Wat een heldin is Catherine toch! Voor fanmail mag je altijd mailen naar de redactie van WeZooz Academy. Deze leerstof is onderdeel van grammaire van de eerste graad.

Waarover gaat deze lesvideo i.v.m. vaak voorkomende examenfouten in het Frans?

In deze lesvideo legt Catherine zeven vaak voorkomende examenfouten uit. Het zijn fouten die leerkrachten vaak terugvinden op testen of examens. Het is  zeker de moeite om deze lesvideo dus eens te bekijken. Dan zijn dit toch al zeker zeven punten op het examen.

Over welke vaak voorkomende examenfouten heeft Catherine het? 

We leggen even kort uit over welke vaak voorkomende examenfouten Catherine het precies heeft. Voor de volledige uitleg bekijk je best de lesvideo.

  1. Personne/rien/aucun(e).. ne: vertaalt betekenen deze woorden (in juiste volgorde): niets, niemand en geen enkele. Als deze woorden in een ontkenning het onderwerp van de zin zijn, zet je deze helemaal vooraan. Belangrijk is dan wel dat je het tweede gedeelte  van de ontkenning “ne” er vlak erachter plaatst.
  2. Un / de / des: We blijven even bij de ontkenning. Als je een article indéfini of een article partitif hebt in een negatie dan veranderen deze automatisch in “de”. Enkel bij être blijft alles hetzelfde.
  3. Une personne: In eender welke context, het zelfstandig naamwoord “personne” is altijd VROUWELIJK. Nooit of te nimmer schrijf je “un personne”. De leerkracht zal hier zijn meest sierlijke doorstreping bovenhalen op het examen.
  4. Het weer: Hier maken leerlingen vaak fouten op omdat ze teveel aan het Nederlands denken. “Het is warm”, vertaal je niet in “Il est chaud”, maar als “Il fait chaud” In deze lesvideo legt Catherine er alles over uit.
  5. Tout le monde: Je weet dat tout le monde in het Nederlands “iedereen” betekent. Je schrijft dit altijd in het enkelvoud en nooit in het meervoud.
  6. Quantité: Na een hoeveelheid (beaucoup, trop,…) volgt er altijd “de”.
  7. D’autres en des autres: Dit zijn twee verschillende woorden qua vertaling. “D’autres” betekent andere en “des autres” van de andere. Dit is dus niet hetzelfde.

Zijn er nog lesvideo’s  over vaak voorkomende examenfouten?

 In het lestraject “bereid je perfect voor op het examen Frans!” staan nog enkele lesvideo’s die je helpen bij je volgende examen Frans. Naast elke lesvideo volgt er een oefening. Zo kan je direct zien of de leerstof goed begrepen is. Op het einde volgt dan een algemene test met vragen over alle lesvideo’s. Bij WeZooz Academy zit je goed voor online bijles.


eerste graad frans grammaire catherine examenfouten vaak voorkomende


Geef je email adres in en beschrijf je probleem met deze video.
Onze medewerkers contacteren je dan zo snel mogelijk om het probleem te verhelpen!