Gebruikers van scholen die toegang hebben via Academic Software kunnen nu aanmelden via dit platform i.p.v. via Smartschool.

Wiskunde

Begrip evenredigheid en hoofdeigenschap

Bart heeft het in deze video over het begrip evenredigheid en hoofdeigenschap. (1ste graad)



Welkom bij WeZooz Academy

Je bekijkt een gratis preview van deze lesvideo.
Meld je aan, probeer gratis om meer te zien of koop meteen toegang.

Gratis proberen Aanmelden Bekijk tarieven

Begrip evenredigheid en hoofdeigenschap



Evenredigheid: hoofdeigenschap.

Waarover gaat deze video i.v.m. de hoofdeigenschap van evenredigheid?

In deze video verdiept Bart zich in het begrip evenredigheid en gaat hij op zoek naar de hoofdeigenschap ervan. Aan de hand van een voorbeeld, legt Bart je de theorie van evenredigheid uit om vervolgens ook een oefening op te lossen over de hoofdeigenschap van evenredigheid. Deze leerstof behoort tot evenredigheid van getallenleer

Wat is evenredigheid en welke is de hoofdeigenschap?

Bart vertelt over de gelijkheid van 2 verhoudingen: in de wiskunde wordt dit een evenredigheid genoemd. Hij legt dit uit aan de hand van enkele oefeningen. Ook de benamingen van de verschillende termen en de hoofdeigenschap van de evenredigheid worden toegelicht.

Een evenredigheid is een gelijkheid van 2 verhoudingen. 

De benamingen van de termen luiden als volgt:

a = 1ste term, b= 2de term, c = 3de term, d = 4de term

a & c = voorgaande termen

b & d = volgende termen

a & d = uiterste termen

b & c = middelste termen

 

En de hoofdeigenschap =

Het product van de uiterste termen is gelijk aan het product van de middelste termen. Dus a . d = b . c

Deze hoofdeigenschap noemen we kruisproducten. 

 

Voor wie is deze video over de hoofdeigenschap van evenredigheid bestemd? 

Deze lesvideo is bestemd voor leerlingen wiskunde van de eerste graad in het ASO, BSO, TSO en KSO. Dit onderwerp valt onder de categorie getallenleer bij het vak Wiskunde. Bart legt aan de hand van enkele oefeningen uit hoe je de hoofdeigenschap van evenredigheid kan toepassen.  

 

Over de leerkracht die je de hoofdeigenschap van evenredigheid uitlegt.

Wil je simpelweg een les wiskunde leren, dan moet je helaas niet bij Bart zijn. Deze hyperenthousiaste voetbalsupporter (Waasland-Beveren for the win!) is namelijk eerder een inspirator, een bezieler, een profeet van de wiskunde. Bart geeft geen les; en Bart zal je niets leren in de klassieke zin van het woord. Neen. Bart verkondigt, orakelt, predikt wiskunde. En dat doet hij al bijna 10 jaar lang in de eerste graad; met evenveel plezier, inzet en energie. Juist om die reden, beste Academiër, is Bart zo motiverend en boeiend om naar te luisteren. Bovendien is wiskunde voor Bart gewoon FUN. Dat was vroeger al zo, toen hij nog in de schoolbanken zat (wiskundeprimus bij uitstek), en nu is dat nog steeds het geval. Zelfs tijdens zijn lerarenopleiding aan de Karel de Grote-Hogeschool bleef Bart wiskunde op die manier ervaren. Het logische gevolg is natuurlijk dat Bart nu, als leerkracht van de awesome WeZooz Academy, van elke les iets FUN-tastisch heeft gemaakt. Wij kunnen je alvast vertellen dat hij daar glansrijk in geslaagd is. Kijk je naar zijn toffe lesvideo's, dan heb je niet het gevoel dat je aan het leren bent zoals je dat in de klas doet, integendeel, je bent wiskunde op een toffe manier aan het inhaleren zonder dat je het goed en wel beseft. BART is AWESOME!

 

Over WeZooz Academy

WeZooz Academy is een online leerplatform met lesvideo’s, oefeningen en toetsen voor leerlingen van het secundair onderwijs. Met WeZooz Academy ben je perfect in staat om het beste uit jezelf te halen en dat op een leuke manier. LOL = Learning On-Line! Klik op gratis proberen om meer lesvideo’s te bekijken en onze oefeningen te proberen.

 

Zijn er nog lesvideo's over evenredigheid?

Wil je meer weten over evenredigheid, check dan zeker en vast ook deze lesvideo. In dit lestraject kan je ook een oefening maken hierop. Bij WeZooz Academy zit je op de juiste plek voor online bijles. 


wiskunde getallen begrippen getallenleer gelijkheid gelijkheden evenredigheid evenredigheden hoofdeigenschappen kruisproducten hoofdeigenschap


Geef je email adres in en beschrijf je probleem met deze video.
Onze medewerkers contacteren je dan zo snel mogelijk om het probleem te verhelpen!