In deze video maakt Liesbeth op verzoek van 1 van jullie, een overzichtelijke bespreking van tweedegraadsvergelijkingen. (2de graad)
Welkom bij WeZooz Academy
Je bekijkt een gratis preview van deze lesvideo.
Meld je aan, probeer gratis om meer te zien of koop meteen toegang.
Het aantal oplossingen en het teken ervan.
In deze video legt Liesbeth uit wat het aantal en het teken van de oplossingen bepaalt in een tweedegraadsvergelijking. Als de discriminant kleiner is dan nul, dan zullen er geen oplossingen zijn. Als de discriminant gelijk is aan nul, dan is er één oplossing, maar deze is dubbel. Je krijgt namelijk twee keer dezelfde oplossing bij het berekenen van de discriminant in je tweedegraadsvergelijking. Als de discriminant groter is dan nul, dan zijn er twee mogelijke oplossingen.
Liesbeth legt in deze lesvideo over het aantal en het teken van de oplossingen van tweedegraadsvergelijkingen zowel de theorie als de oefeningen uit. Je krijgt een mooi uitgewerkt voorbeeld van een oefening op tweedegraadsvergelijkingen.
Om te weten te komen wat het aantal oplossingen is en wat het teken van de oplossingen is, klik je hier en dan krijg je een mooi schematisch overzicht.
Het aantal oplossingen hangt af van de discriminant. (##D = b^2 – 4ac##)
Het teken van de oplossingen hangt af van het product en de som.
Deze lesvideo is bestemd voor leerlingen Wiskunde van de tweede graad in het ASO, BSO, TSO en KSO. Dit onderwerp valt onder de categorie analyse bij het vak Wiskunde. Dit is een uitgebreide oefening op tweedegraadsfuncties, dus zorg er voor dat je weet wat tweedegraadsvergelijkingen zijn.
Liesbeth is een licentiaat in de Wiskunde en is een fulltime nerd. Als ze niet dagdroomt over ruimteschepen en oneindige getallen, dan geeft ze les in het TISCA aan de derde graad Wiskunde. Met veel plezier traint ze haar leerlingen om de mysteries van de wiskunde te ontdekken!
WeZooz Academy is een online leerplatform met lesvideo’s, oefeningen en toetsen voor leerlingen van het secundair onderwijs. Met WeZooz Academy ben je perfect in staat om het beste uit jezelf te halen en dat op een leuke manier. LOL = Learning On-Line! Klik op gratis proberen om meer lesvideo’s te bekijken en onze oefeningen te proberen.
Wil je een meer geavanceerde oefening maken, bekijk dan zeker en vast ook deze oefening op het aantal oplossingen en het teken van de oplossingen bij tweedegraadsvergelijkingen.