Gebruikers van scholen die toegang hebben via Academic Software kunnen nu aanmelden via dit platform i.p.v. via Smartschool.

Wiskunde

Afleiden van natuurlijke exponentiële en logaritmische functies - vraagstuk

Roberta lost in deze lesvideo wiskunde een vraagstuk i.v.m. een exponentiële functie op. (3de graad)



Welkom bij WeZooz Academy

Je bekijkt een gratis preview van deze lesvideo.
Meld je aan, probeer gratis om meer te zien of koop meteen toegang.

Gratis proberen Aanmelden Bekijk tarieven

Afleiden van natuurlijke exponentiële en logaritmische functies - vraagstuk



Afleiden van natuurlijke exponentiële en logaritmische functies: vraagstuk.

 

Waarover gaat deze video ivm natuurlijke exponentiële en logaritmische functies?

In deze video verdiept Roberta zich in het afleiden van natuurlijke exponentiële en logaritmische functies via het oplossen van een vraagstuk. Roberta is plots erg boosaardig geworden en wil een dodelijke bacterie op de wereld loslaten. De vraag is nu enkel nog of haar bacterie genoeg mensen kan besmetten om de wereld over te nemen. Daarvoor moet ze een natuurlijke exponentiële functie afleiden!

 

Hoe los je vraagstukken op over natuurlijke exponentiële en logaritmische functies?

Roberta wil weten of haar aantal bacteriën gaat stijgen of dalen. Ze toont ons hoe de exponentiële functie op te lossen via afgeleiden (de kettingregel komt aan bod). Na de conclusie dat de afgeleide gaat stijgen wil ze weten hoeveel bacteriën er gaan zijn; het aantal. Ook dit wordt succesvol door onze 'evil scientist' opgelost!

 

Voor wie is deze video over natuurlijke exponentiële en logaritmische functies bestemd? 

Deze lesvideo is bestemd voor leerlingen Wiskunde van de tweede graad in het ASO, BSO, TSO en KSO. Dit onderwerp valt onder de categorie analyse bij het vak Wiskunde. Dit is een geavanceerde oefening op exponentiële en logaritmische functies, dus kijk zorg er voor dat je weet wat tweedegraadsvergelijkingen zijn. 

 

Over de leerkracht die je natuurlijke exponentiële en logaritmische functies uitlegt.

Leerlingen van de derde graad zijn doorgaans vrij moeilijk te imponeren. Ze hebben immers al geruime tijd les gehad, hebben al veel moeten leren, hebben veel gezien en meegemaakt tijdens hun schoolloopbaan. Nu, dan staat hen toch wat te wachten als ze Roberta op onze website ontmoeten bij de eerste les die ze van haar bekijken. Roberta past namelijk allesbehalve in het profiel van de klassieke wiskundeleerkracht. Wat wil ik daar nu precies mee zeggen? Wel, Roberta mag dan wel les kunnen geven bij WeZooz Academy (en dat doet ze schitterend!), haar interessegebieden liggen enkele tienduizenden kilometers hoger. Ze zou je namelijk ook gemakkelijk de les kunnen lezen, of dingen kunnen leren over vergevorderde fysica, sterrenkunde en zelfs raketbrandstof! Roberta, die geboren is in Nederland, maar in Californië (VS) haar master in de fysica (met specialisatie sterrenkunde) behaalde, kan je dus precies vertellen hoe diep of uitgebreid wiskunde precies gaat. Maar om op haar niveau te komen, zal je online nog veel moeten leren. Gelukkig kan dat op onze website van de experte zelf. Denk je dat je nu een idee hebt van wie Roberta is? Welnee! Want er is nog meer! Als ze NASA niet aan het leren is hoe het nu precies zit met getijdestaarten van bolvormige sterrengroepen, dan trekt ze haar ruige schoenen aan op het rugbyveld! Yes, this lady is full of surprises. En juist daarom is ROBERTA eveneens AWESOME! 

 

Over WeZooz Academy

WeZooz Academy is een online leerplatform met lesvideo’s, oefeningen en toetsen voor leerlingen van het secundair onderwijs. Met WeZooz Academy ben je perfect in staat om het beste uit jezelf te halen en dat op een leuke manier. LOL = Learning On-Line! Klik op gratis proberen om meer lesvideo’s te bekijken en onze oefeningen te proberen.

 

 

Zijn er nog video' s over natuurlijke exponentiële en logaritmische functies?

Wil je meer weten over natuurlijke exponentiële en logaritmische functies, check dan zeker en vast ook deze video.

 


wiskunde natuurlijke functie functies vraagstuk vraagstukken teller exponentiele logaritmische afgeleiden afleiden kettingregel waardes waarden N(t) analyse


Geef je email adres in en beschrijf je probleem met deze video.
Onze medewerkers contacteren je dan zo snel mogelijk om het probleem te verhelpen!